KLİNİK ÇALIŞMALAR
Abstract
It is important to prevent and improve diabetes mellitus and its complications in a safe and low-cost manner. S-Allyl cysteine, an aged garlic extract with antioxidant activity, was investigated to determine whether S-allyl cysteine can improve type 2 diabetes in Otsuka Long-Evans Tokushima Fatty rats with nonalcoholic fatty liver disease. Male Otsuka Long-Evans Tokushima Fatty rats and age-matched Long-Evans Tokushima Otsuka rats were used and were divided into two groups at 29 weeks of age. S-Allyl cysteine (0.45% diet) was administered to rats for 13 weeks. Rats were killed at 43 weeks of age, and detailed analyses were performed. S-Allyl cysteine improved hemoglobinA1c, blood glucose, triglyceride, and low-density lipoprotein cholesterol levels. Furthermore, S-allyl cysteine normalized plasma insulin levels. S-Allyl cysteine activated the mRNA and protein expression of both peroxisome proliferator-activated receptor α and γ, as well as inhibiting pyruvate dehydrogenase kinase 4 in Otsuka Long-Evans Tokushima Fatty rat liver. Sterol regulatory element-binding protein 1c and forkhead box O1 proteins were normalized by S-allyl cysteine in Otsuka Long-Evans Tokushima Fatty rat liver. In conclusions, these findings support the hypothesis that S-allyl cysteine has diabetic and nonalcoholic fatty liver disease therapeutic potential as a potent regulating agent against lipogenesis and glucose metabolism.
KEYWORDS:
OLETF; PPAR; S-allyl cysteine; SREBP-1c; diabetes mellitus type 2
16. Hepatoprotective effect of aged black garlic extract in rodents.
Author information
17. Improvement of symptoms of aging in males by a preparation LEOPIN ROYAL containing aged garlic extract and other five of natural medicines – comparison with traditional herbal medicines (Kampo).
Sarımsakta Bulunan Allicin’den Tümörlere Bomba etkisi
İsrail’deki Weizmann Enstitüsü’nde görevli biyokimya uzmanları, geliştirdikleri yöntemle, allicin maddesinin doğrudan kanser tümörüne etki etmesini sağladılar.
Fareler üzerinde yapılan deneyin birinci aşamasında, alliinaz enzimi, yalnızca tümördeki reseptörlere (alıcı) uyan moleküller yardımıyla doğrudan tümöre gönderildi. İkinci aşamada alliin maddesini enjekte eden bilim adamları, böylece bu maddenin sadece tümör hücrelerinde alliinaz enzimiyle reaksiyona girip allicin maddesini oluşturmasını sağladılar. Deney sonucunda, farelerdeki tümörleri öldürdüğü görüldü (the toxic chemical allicin is produced which penetrates and kills the tumour cells).
Bilim adamları, deneyi mide kanseri olan farelerde yaptıklarını belirterek, bu tekniğin bütün kanser türlerinde etkili olabileceğini kaydettiler.
Allicin nedir?
Allicin zararlı saldırılara karşı sarımsağın savunma mekanizmasıdır diyebiliriz. Sarımsak bitkisi taneleri dış kabuklar soyulduktan sonra herhangi bir fiziksel zarara ezmek kırmak bıçakla doğramak gibi maruz kaldığında, bir enzimatik reaksiyon ile Allicin üretir. Sarımsağın ana etken maddesi Alliğin çeşitli reaksiyonlarla ve oksijenle temasla ilk önce Allinaseye sonra ise allicine çevrilir. Allicin enziminin ömrü kısadır. Sarımsak iyice ezildikten sonra ortalama 4-10 dk arasında açığa çıkar ve 40 ila 60 dakika arasında tekrar allinaseye dönüşür.
Bu durum ilk olarak Doktor ve kimyager Cevatillo tarafından 1944 yılında keşfedilmiştir. Günümüz şartlarında çeşitli fotokimyasalların alicin gibi saf versiyonları üretilebilmekte ve sıvı veya katı olarak saklanabilmektedir. Ama ne yazıkki Memleketimizde hala Sarımsak yağını veya granülünü Allicin olarak piyasaya süren firma sayısı oldukça çok ve galiba piyasadakilerin tamamının böyle olduğunu söyleyebiliriz. İnşallah bir günbu konuda bizi yanıltırlar ve bizde sizehaber veririz o güne kadar sarımağı dövüp yoğurtla karıştırıp yemek en doğru allicin alımı demek olduğunu söyleyebiliriz.
Unutmayın allicin sarımsaktaki yoğun sarımsağın kokusunun ana nedenidir.
Allicinin sağlık açısından farmakolojik ve klinik çalışmalarında ispatlanmış faydaları
Allicin ve içeriğindeki sülfür bileşeni antik oksidan özelliğe sahiptir. İnsan sağlığı&